torsdag den 15. november 2012

Restaurant Pilekælderen

Første betragtninger på www.opensandwich.dk er fra det hyggelige smørrebrødssted Pilekælderen der ligger i det indre København på Pilestræde 48, 1112 K i kælderen.


View Larger Map
Pilekælderen drives af Linda og Allan, og de to værter siger selv de ikke går på kompromis med kvaliteten. Ingen friturestegt rødspætter (der heller ikke serveres om mandagen, da de ikke kan garantere for friske fisk på den dag) og ingen frikadeller der opvarmes i microovn.

Restauranten er fint og hyggeligt indrettet i de gamle lokaler med hvide vægge, men på ingen måde klinisk. Der er god atmosfære på restauranten, og vi følte os godt tilpas. Jeg havde på dagen fået selskab af min søster og svoger, der til hverdag bor udenlands, så selskabet til dagens frokost var absolut i top.
Vi bestilte øl fra fad. Valget stod mellem
Det velassorterede, men ikke prangende, menukort byder på diverse former for sild og fisk til at starte på, men vi endte alle tre ud med at bestille stegt sild til at varme op på. Den stegte sild blev på menuen beskrevet som lun og serveret med kapers, løg og naturligvis i en eddikemarinade.

Ikke lang tid efter blev vi præsenteret for tre fine tallerkener med et styk lun stegt sild pr. portion. Derudover lå der bløde løg fra marinaden på silden, og på tallerkenen lå der ellers store kapers og hakkede rødløg. Brødet blev serveret i en seperat brødkurv, med fedt og smør.
 På denne lørdag var der to tjenere, og begge piger holdt opmærksomt øje med bordene i kælderen. Sjovt var det derfor at vi selv skulle få fat i en af de søde piger for at få bestilt en snaps. Pilekælderen har både 'standardsnaps' og 'luksussnaps' og vi endte med at bestille tre (standard) Nordguld til 36 kr. pr. 3 cl. Man skulle tro at snaps til sild på en dansk smørrebrødsrestaurant ville være et nemmere mersalg, end glidecreme til kondomer kage til kaffen, men vi skulle altså selv bede om den i dag.

Med snaps på bordet kunne vi gå i gang med dagens første mission, nemlig dansk frokost. Silden var dejlig lun, og marinaden var ifølge min svogers og mine smagsløg perfekt afbalanceret mellem det søde og den sure eddike. Min søster synes dog den var lidt til den sure side, men hvad ved bønder om agurkesalat?



Næste servering bestod af hønsesalat til mig og tartar til familien. Hønsesalaten blev serveret på en tallerken på et lag af tomatskiver, med grønt ved siden i form af et salatblad. Øverst lå to perfekt stegte skiver bacon.
Tartaren blev flot serveret med en æggeblomme i et lille fad ved siden, og den flade klump af råt oksekød, fyldte næsten en hel frokost tallerken. Dertil kom et fad på bordet med fire slags tilbehør til tartar spiserne. Det bestod af løg, hjemmerørt chutney, hakkede rødbeder og kapers.



Igen fik vi brødet serveret i en kurv, og tjeneren spurgte opmærksomt om jeg ønskede franskbrød eller rugbrød til hønsesalaten. I følge min søster og svoger var tartaren lige i skabet. Finthakket og med god smag. Tilbehøret vagte også lykke.
Hønsesalaten var meget rich og smagfuld og helt sikkert hjemmerørt. Der var rigeligt med store stykker hønsekød i. Ingen tvivl om den var hjemmelavet, dog uden at være overvægtig eller decideret fed.
Da jeg forsøger ikke at virke som grådig, startede jeg med at bestille to stykker, men det gode selskab var medvirkende til at vi fik menuen tilbage på bordet. Som tredje og sidste portion bestilte jeg en mad med roastbeef, mens familien fik henholdsvis ost og ost. Min roastbeef var mør og lækker, men skiverne var en del tykkere skåret end hvad jeg er vant til. Den blev serveret med hjemmeristede løg og hjemmelavet remoulade. Dertil friskrevet peberrod. Der var absolut intet at udsætte på smagen af hverken kød, løg, eller remo.





Alt i alt en rigtig god frokost på Restaurant Pilekælderen. Rigtig god mad og venlig betjening. Eneste anke må være jeg selv skulle få fat i snaps til bordet, men det gjorde dog ikke mit selskab eller jeg til triste individer.
Det skal også nævnes at da jeg ringede og bestilte bord fredag eftermiddag til kl 13 dagen efter, blev jeg venligst gjort opmærksom på at de fik et selskab kl 14 hvorfor de foreslog jeg rykkede reservationen til kl 1230. Under vores frokost kom en af tjenerne over og gjorde os opmærksom på at vi godt kunne blive siddende til efter kl 14 så vi kunne nyde det sidste stykke og få tømt vores øl. Endnu et eksempel på den fine og opmærksomme service. Så man blot den slags i de Københavnske special forretninger...
Regningen endte på små 1200 kr inklusive to dobbelt snaps, en lille og tre fadøl. Ikke afskræmmende for tre personer der får serveret kvalitet fra ende til anden.


Pilekælderen
Pilestræde 48
1112 Kbh K

Ingen kommentarer:

Send en kommentar