I torsdags havde jeg fornøjelsen af at besøge Told & Snaps,
der er beliggende i Toldbodgade, lige ved Nyhavn. Her har restauranten ligget siden 2000, først
på den ene side af gaden, dernæst i lånte lokaler på den anden side af gaden
grundet en vandskade, og nu er de igen tilbage i de oprindelige lokaler i
kælderen ved nr. 2.
Denne gang var jeg så
heldig, at jeg var blevet inviteret ud af en leverandør, og vi havde egentlig
sat os for at spise på en af byens andre smørrebrødsrestauranter. Desværre var der her gået noget galt med
bestillingen af bordet (vi nævner ingen navne), så min vært ringede fluks til Told og Snaps, der gerne ville
redde vores frokost. Hvis vi kom inden for 20 min kunne de love os et bord.
Da de som sagt ventede os, stod der er et bord til to klar
da vi ankom.
Kælderlokalet er indrettet med klassisk møblement, men
fremstår både lyst og indbydende. Man føler bestemt ikke man sidder i en kælder
her. Det mest bemærkelsesværdige, er dog de mange billeder af den danske
Kongefamilie, der hænger i rammer rundt omkring på de hvide vægge. Både af de
nulevende og af dem der er gået bort. En opmærksom tjener var da også lige over
at rette på Dronning Ingrid, der eftersigende hang skævt. ”Ordnung muss sein”,
som vi siger i min tyske del af familien
Vi fik et bord ved siden af baren, og fik
smørrebrødssedlerne udleveret. Told & Snaps har et rigt udvalg fra Det
traditionsrige Danske Smørrebrødsbord. Der er intet mindre end 41 forskellige stykker
på kortet.
Den venlige betjening spurgte straks om vores ønsker inden
for drikkevarerne, og gjorde os opmærksom på at de netop havde fået specialøl
fra mikrobryggeriet Braunstein
Min kollega fik en Braunstein
Dark Lager der er en traditionel Münchener øl, og jeg selv valgte en Braunstein Pilsner.
Friske og rige øl, som er en dejlig nyhed hos Told & Snaps. Og det er sagt
uden at tale dårligt om deres tidligere leverandør, Nørrebros Bryghus, der også
laver fantastisk bryg.
Men vi kom jo trods alt for at spise, og tjeneren fortalte
os om dagens specialitet, der var krebsehaler i en chililage af en art. Vi
valgte pænt at holde os til de mere traditionelle madder på kortet, så til at
starte med, bestilte vi hhv. en gang lun hjemmelavet leverpostej og jeg fik en
mad med æg og grønlandske rejer.
Lige efter mit hoved, blev vi med det samme spurgt om
hvilken snaps vi ønskede (ikke OM vi ønskede snaps), men til stor fortrydelse
måtte vi denne gang springe over, da vi begge skulle tilbage på arbejde efter
endt frokost. Det var ærgeligt, for Told & Snaps eksperimenterer med- og
laver deres egne snaps, så man kan næsten altid finde noget der vækker ens
interesse, også selvom man normalt ikke er til snaps.
Leverpostejen serveres i en lille skål og med tilbehør ved
siden, såsom bacon og champignon, og jeg fik en yderst flot anrettet ægge/rejemad, der dog godt kunne
ønske en anelse flere rejer, men måske er det bare mig der er grådig. Rejerne
var virkeligt lækre, og med godt ’bid’ og en god smag. Min kollega har en ting
for chili, så smilet var bredt da han spurgte betjeningen om chili til sin
leverpostej. Den søde tjener gjorde opmærksom på at vi kunne få det som vi ville have det, og
kom kort efter ind med en lille tallerken med friskhakket chili. Efter æg,
rejer, chili og leverpostej gik vi til mad nr. to, som for vores begges
vedkommende bestod af roastbeef med stegte løg og hjemmerørt remoulade.
De hjemmestegte
løg er et kapitel for sig selv i form af smagsoplevelsen. Perfekt stegte,
sprøde og med super smag. Spørgsmålet er om de kunne lave en ”Stegte løg” mad,
uden noget andet...
Der blev serveret en ny opfyldning af frisk chili, så min ledsager kunne klare sig igennem sin roastbeef. På roastbeefen lå der rigelige mængder af friskrevet peberrod, med god og skarp smag. Absolut ingen peberrod fra dåse eller pose her. Remouladen var også smagfuld og fyldig, og med store ’chunks’ i, der gør den noget grovere end den sløje fra tube, der vel næsten ikke kan karaktiriseres som remo, når man har prøvet en ordentlig hjemmelavet.
Der blev serveret en ny opfyldning af frisk chili, så min ledsager kunne klare sig igennem sin roastbeef. På roastbeefen lå der rigelige mængder af friskrevet peberrod, med god og skarp smag. Absolut ingen peberrod fra dåse eller pose her. Remouladen var også smagfuld og fyldig, og med store ’chunks’ i, der gør den noget grovere end den sløje fra tube, der vel næsten ikke kan karaktiriseres som remo, når man har prøvet en ordentlig hjemmelavet.
Alt i alt en noget nær perfekt frokost. Først den
fantastiske service, der gjorde vi kunne få et bord med 20 minutters varsel,
men derudover var vi meget begejstrede for den søde op opmærksomme betjening og
naturligvis den fantastiske mad.
_________________
_________________
Told & Snaps var forresten repræsenteret da jeg var til
DM i julesild på Hotel og Restaurationsskolen tilbage i november 2012. Et lille
blogindlæg om dette kommer snart på siden, men indtil da kan man se et par billeder fra arrangementet her:
Her er Told & Snaps bidrag til konkurrencen |
Præmieoverrækkelse |
Fra tidligere besøg på Told & Snaps i november 2012, er der her billeder af deres Christiansø sild med løg samt hønsesalat med asparges.
Told & Snaps
Toldbodgade 2, 1253 Kbh K.
Tlf: 33 93 83 85
Billeder i dette indlæg er taget af mig og lånt fra http://www.toldogsnaps.dk
Ingen kommentarer:
Send en kommentar