søndag den 20. januar 2013

Restaurant Schønnemann


I januar måned bør man forkæle sig selv. Mens andre sparer og brokker sig over kulden, tager jeg en anden tilgang. Jeg gør noget godt for mig selv, nemlig at spise en masse god mad og får yderligere sneget et par ugentlige løbeture ind i månedes program, og så ser det hele lidt lysere ud.

Forkælelsen faldt denne gang på Restaurant Schønnemann på Hauser Plads, tæt på Købmagergade i København. Jeg var denne gang flankeret af fire kollegaer (én kom dog for sent, det var ham fra Fyn) der skulle nyde en god frokost, på en solbeskinnet, men bidende kold onsdag.

Schønnemann ligger under stueplan, så man skal således gå et par trin ned for at komme ned i de pæne og klassiske lokaler. Vi blev mødt af en stor klump gæster der alle forsøgte at enten tage deres overtøj af eller på, på en plads på omkring 2 m2 lige inden for døren. Vi var ikke de eneste der havde fundet vinterfrakkerne frem denne dag.

Efter frakke-ræset, gik vi ind i restauranten der består af en lang bar, med alskens gode sager til ganen, bl.a. et stort udvalg af snaps. På væggene og langs baren hænger der rammer med udklip af anmeldelser af restauranten fra nær og fjern. Jeg kan godt lide tankegangen, med at vise man er værdsat. Samtidig lægger man mærke til det knaser en anelse under ens fødder. Det er fordi der ligger et tyndt lag sand på gulvet, og sådan har det efter sigende altid været.

Vi satte os ved vores reserverede bord i den helt fyldte restaurant. Schønnemann har stort set altid hele restauranten reserveret, så det er en overordentlig god ide at ringe og melde sin ankomst i forvejen.
Da fynboen var forsinket valgte vi andre at bestille. Til start fik én serveret kartoffelmad med bacon, én fik æg med rejer mens vi var to der valgte Linjeaquavit sild, der er sild marineret i Linje Aquavit med citrus og kommen. 
Sild med fennikel og dild


Vi blev opmærksomt spurgt om vi ønskede snaps til sild og kartofler. Men da vi endnu engang var ude og føjte på en arbejdsdag, og skulle tilbage til kontoret, måtte vi pænt holde os til de alkoholfrie varer.


Sildemaden var belagt med rigeligt antal sildefileter og pyntet med løg og meget fine flager af fennikel. Smagen fra aquaviten trængte ikke rigtigt igennem, men smagen af marineret sild fejlede bestemt ikke noget. Den medfølgende fennikel gav en god kontrast til det marinerede.

Kartoffelmaden blev serveret med rigelige mængder af naturens bedste krydderi, nemlig bacon.
Æggemaden med rejer, blev serveret med æggene skåret i både, belagt med mayonaise og en fin mængde fine kvalitetsrejer. 



Kartoffelmad med bacon
Æg og rejer










Alt i alt en rigtig fin start. I mellemtiden var den femte mand dukket op, og tjeneren spurgte om vi andre ønskede at vente på at han spiste sit første valg, så vi alle fem kunne nyde anden servering sammen. Vi valgte den løsning og min kollega fik derefter sin kartoffelmad serveret med en stor mængde rygeost, mens vi andre kunne hygge os lidt.
Fynboen blev færdig og vi var nu klar til anden ret, der blev serveret med det samme. Min kollega og jeg valgte en af deres otte(!) forskellige tartar-versioner, nemlig Slagter Jens’ Rørt Tartar, der er tartar rørt med Braastad XO cognac, diverste krydderurter, kapers mv. Til tartaren serveres lunt stegt og sprødt rugbrød med en fantastisk smag. På bordet kom også frisk hjemmebagt rugbrød. Tartaren blev serveret på tallerken med en medfølgende æggeblomme, hvorefter man selv valgte brød.
Tartar med tabt æggeblomme :)


De resterende valgte alle tre at tage mørbradbøffen med svampe. Her blev der serveret en lækker varm og gyldenbrun mørbradbøf, med en separat skål på tallerkenen med svampe al’a creme, og derudover persillefrites. Også her vælger man selv brødet (hvor det friske brød måske egentlig blev serveret til netop mørbraden?)
Mørbrad med svampe

Schønnemann leverede varen. Det er med beklagelse jeg ikke kan fortælle meget om deres snaps-udvalg men jeg kan da nævne at de tilbyder mere end 90 forskellige. Derudover er der et rigt udvalg af øl, bl.a. fra Jacobsen, men også New York Lager og Ravnsborg Rød og Bombay Pale Ale samt andre gode øl fra Nørrebros Bryghus.



View Larger Map

Restaurant Schønnemann
Hauser Plads 16
1127 Kbh K

Tlf. 33 12 07 85

Ingen kommentarer:

Send en kommentar